keskiviikkona, elokuuta 25, 2010

Museokatu II


Näytä suurempi kartta


Toinen näkymä Museokadulta, joka on yksi lemmikeistäni. Merkittävän nimenomaan tästä korttelista tekee se, että siinä sijaitsi kauan sitten Vainion kirjakauppa, jossa vanhemmillani oli tili ja josta hankin koulukirjani 1964 lähtien usean vuoden ajan. En muista, toimiko tämä töölöläisten "oma" kirjakauppias useammassakin kohteessa, mutta ainakin sillä oli toinen liike Runeberginkadulla, siinä Tyttönorssin kohdalla. Kyllä vain, oli kerran aika jolloin joka kaupunginosassa oli vähintään yksi oma kirjakauppa.

Tarkat muistot pyyhkiytyvät kuitenkin mielestä, enkä ole nytkään ihan varma asiastani. Mutta kaikesta päättäen kauppa sijaitsi heti kuvassa näkyvästä Nizzan kukkakaupasta oikealle.

Omituista kyllä, mutta aika moni näistä suosikeistani koskee vain kadun toista puoliskoa. Niin tässäkin tapauksessa, sillä kuvan rakennuksia vastapäätä sijaitsee lasten leikkipuisto. Ehkä kyse on nuorelle ja vähäväkiselle kaupungille tyypillisestä piirteestä. Kaupunki on tosiaan pieni ja siinä on ainakin minun makuuni kovin vähän yhtenäisen ilmeen omaavia katuja tai kortteleita, kokonaisista kaupunginosista puhumattakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti