tiistaina, elokuuta 31, 2010

Kaisaniemenkatu


Näytä suurempi kartta


Vaikea uskoa, mutta kaikki itäisistä ja pohjoisista lähiöistä Helsingin keskustaan saapuvat bussilinjat joutuvat kulkemaan tämän sumpun lävitse. Nykyisin tätä katuosuutta tai oikeammin katujen risteystä hallitsevat metroasema, lukuisat baarit ja Fennia-kortteli. Joskus kauan sitten katu ja sen lähiseudut tunnettiin ennen muuta vaatetusliikkeistään. Niitä olivat ainakin Pukeva, Vestio, Minkki ja Ajanmies, mutta myös oikealla, rakennustelineiden peittämän rakennuksen toisessa kerroksessa sijainnut Teinitalo, ensimmäinen puhtaasti nuorisolle suunnattu vaatekauppa.

Kuvan keskellä näkyvistä rakennuksista vasemmanpuoleisessa piti aikoinaan majaa yritys nimeltä Pohjoismainen Sähkö Oy, joka tunnettiin myös musiikin tuottajana. Yhtiön levymyynnin edistämiseksi sen artistit esiintyivät toisinaan liikkeen tiloissa. Yksi niistä oli maineikas rautalankabändi Scaffolds, jonka PSO:n keikka oli ensimmäinen kerta kun kuulin rokkia elävänä, luultavimmin vuonna 1964.

Vielä muuan nykypäivään liittyvä yksityiskohta. Kadun varressa, sen oikealla puolella, viitisenkymmentä metriä kuvan näkymästä Hakaniemen suuntaan, sijaitsee pieni kristillinen kirjakauppa nimeltä Kirjatarha, jonka toinen omistaja on sisareni Meiju.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti