keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

Ristolantie


Näytä suurempi kartta


Kotikatuni Ristolantie ja sen ehdottomasti vanhin rakennus. Huopalahden huvilakaupunginosan puutalot purettiin pääasiassa 50-luvulla ja tilalle rakennettin kolmikerroksisia kerrostaloja. Jotain alueen vanhasta tunnelmasta kuitenkin säilyi, sillä talot pystytettiin entisille tonteille, ja sen seurauksena katuverkko mutkittelee taannoisia kyläteitä noudattaen ja tekee Etelä-Haagasta todellisen sokkelon.

Kuvassa näkyvä klassismia edustava asuinrakennus on harvinainen poikkeus ja jäänne, sillä se valmistui jo 1930. Vuodesta 1963 lähtien rakennuksen katutasossa on toiminut yksityinen leipomo nimeltä Haagan Leipä, käsittääkseni nyt jo kolmannessa polvessa. Vielä joku aika sitten leipomon myymälästä sai ostaa leipää ja leivonnaisia myös vähittäin, vaan eipä saa enää. Syystä tai toisesta myymälänpito ei kannattanut. Pitäisikö liikeidea ajatella uusiksi? Luulisi ympäristön kortteleissa riittävän sen verran asukkaita, että tuoreet aamiaissämpylät voisi kantaa joka aamu kotiovelle asti, jos kerran pizzojenkin kotiinkuljetus on kannattavaa toimintaa.

Hipaiseepa rakennuksen historia minunkin menneisyyttäni. Ensimmäisen vaimoni veli ja setä perheineen asuivat talossa 70-luvulla, ja sitä ennen oli ollut muitakin perheenjäseniä. Syy oli selvä. Joku suvun esi-isistä oli ollut yksi talon rakennuttajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti