sunnuntaina, syyskuuta 12, 2010

Korppaantie


Näytä suurempi kartta


Yhdentoista pikkuruisen yksiön ja kaksion muodostama asuintalo, joka sijaitsee Pikku Huopalahdessa Korppaan kartanon entisillä mailla, vain kivenheiton päässä sen päärakennuksesta.

Vuonna 1940 valmistunut ja vastikään kunnostettu rakennus on kartanoon nähden nuori, mutta ympäristössään selvästi muita vanhempi. Huomio kiinnittyy eritoten rakennuksen päätyyn, jossa portaitten, parvekkeitten ja porraskäytävän konstruktio on jotenkin oudolla tavalla vinksahtanut, ikään kuin piirtäjä ei olisi osannut päättää, miten nämä rakenteelliset yksityiskohdat tulisi ratkaista.

Uuden ja vanhan rajalla seisovan rakennuksen pihalla ja muualla lähiympäristössä näkyy myös jälkiä vanhan, pääosin siis kadonneen kartanoasutuksen olemassaolosta. Nykyisten rakennusten seutuvilla kasvaa näet siellä täällä puita ja pensaita, jotka ovat selvästi perua nykyistä rakennuskantaa varhemmalta ajalta.

Kuulemani mukaan satakunta vuotta sitten näillä kulmin sijaitsi myös kartanon ylläpitämä hevostalli, jonne kaupungin vossikkakuskit ajoivat kärrynsä säilöön yön tunneiksi. Tallin sijaintia en ole onnistunut paikallistamaan, sen sijaan on hauska sattuma, että parinsadan metrin päässä tältä paikalta sijaitsee yritys nimeltä Helsingin Taksitarvike, joka ilmoittaa myyvänsä muun muassa "työasuja, suoja-asuja ja edustusasuja".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti