maanantaina, elokuuta 23, 2010

Nervanderinkatu


Näytä suurempi kartta


Tämä vähäpätöisen näköinen kivijalka sijaitsee Nervanderinkadun mutkassa Töölössä, heti Tunturikadun alkupään tuntumassa. Liikehuoneistoissa vaihtuuvuus on ollut tiheää; viimeksi kun kävin katsomassa siinä piti majaa hyvinvointigalleria nimeltä Create amove.

Minulle merkitsevää ja tavallaan pysyvää on kuitenkin laitimmaisena oikealla sijainnut pienen pieni leipomo, jossa kuusikymmentäluvulla myytiin herkullisia leivonnaisia ja niiden painkkkeeksi maanmainiota Siff Colaa. Puolikas ranskanleipää oli verraton välipala ja maksoi muistaakseni 14 penniä.

Tärkein syy muistoihini on tietysti se, että kadun vastakkaisella puolella sijaitsi vanha opinahjoni Suomalainen Yhteiskoulu, jossa kävin vuodet 1964-1972 ennen koulun muuttoa Etelä-Haagaan. Nykyisinhän rakennus on, kuten näkyy, museoviraston käytössä.

Ja kun kerran paikalla ollaan, pakkohan se on mainita myös tämä komea rakennus Nervanderinkadun ja Tunturinkadun kulmassa. Siihen aikaan talon liiketiloissa sijaitsi Untamo Lehmuskosken legendaarinen sekatavarakauppa, jossa kävimme makeisostoksilla. Vaan emme käy enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti